(قصد شما این است که به کودک آموزش دهید تا چند دقیقه ـ به ازای هر سال سن کودک، یک دقیقه ـ به آرامی دراز بکشد. از یک کرونومتر استفاده کنید تا کودک بداند چند دقیقه توانسته ساکت باشد).
«میخوام روی تختخواب یا زمین دراز بکشی. حالا چشماتو ببند. ببینم چقدر میتونی ساکت بمونی (منتظر شوید.)، آفرین! چند دقیقه است که تو تونستی ساکت بمونی».
(کنار کودک خود بخوابید تا نشان دهید در نظر شما اهمیت روشهای حفظ آرامش و همینطور ایجاد حس نزدیکی چقدر زیاد است. زمان را به گوش دادن به موسیقی، ره رفتن خیالی و یا روشهای دیگر طولانی کنید).
روش تنفس
(تنفس آرام یکی از مهمترین عوامل در آموزش آرامش است و میتواند بر روی سطح آرامش اثرات عمیقی به جای گذارد. از داستان مرد غارنشین استفاده کنید تا اهمیت تنفس را شرح دهید).
«یادت میاد که مرد غارنشین وقتی ترسیده بود، تند تند نفس میکشید؟ تند تند نفس بکش! درست مثل این که از یک ببر ترسیدهای».
(برای ده بار تنفس منتظر بمانید، نه بیشتر. سپس بپرسید:)

«چه احساسی داری؟ گیجی یا ضعف؟ ترس یا نگرانی میتونه حالت رو این جوری کنه. گاهی ممکنه حالت بدتر هم بشه».مشاوره کودک تهران
«به پشت بخواب و فکرت رو آرام کن. چشماتو ببند. یک دستتو روی سینهات بگذار و دست دیگرت رو روی شکمت. حالا نفس بکش! میتونی حس کنی که دستهات حرکت میکنند! حالا با شمارش من نفست رو بکش تو و بده بیرون».
(رفته رفته شمارش را کند کنید. کودک تا عدد ۴ نفس را تو میکشد، تا ۲ شماره صبر میکند و سپس با ۴ شماره نفسش را بیرون میدهد. سپس تا ۲ شماره صبر میکند تا دوره بعدی را آغاز کند).
«با شمارش ۱، ۲، ۳، ۴ نفس بکش. با ۱، ۲ اونو نگهدار. با ۱، ۲، ۳، ۴ بعدی نفست رو بیرون بده. وقتی میخواهی نفست رو بیرون بدی، به خودت بگو آروم باش! تصور کن که لغت آرامش رو با حرف سفیدِ درشت روی آسمان نوشتهاند».
«آرام نفس بکش، دستهاتو روی سینه و شکمت حس کن. کدام دست بیشتر حرکت میکنه؟ سعی کن هوا رو داخل شکمت بفرستی تا مانند یک بالن پر از هوا بشه. سپس با دست به آرامی روی شکمت فشار بیار و هوا رو خالی کن».
(کودک را تا زمانی که برای این کار مجبور به وارد کردن فشار بر شکمش نباشد، وادار به تمرین کنید. به زودی دستی که روی شکم قرار دارد بیشتر از دست دیگر حرکت خواهد کرد. ممکن است آموختن این روش، به چند جلسه تمرین نیاز داشته باشد. صبور باشید و پیشرفت را تقویت کنید. مدت زمان جلسات باید به اندازهای باشد که علاقه و انگیزه کودک حفظ شود).
«حالا که میدونی چطوری روی زمین آرام نفس بکشی، بیا روی صندلی هم تمرین کن. یادت باشه وقتی میخواهی نفست رو بیرون بدی، پیش خودت کلمه آروم باش رو تکرای کنی…. باشه؟».
منبع: مرکز مشاوره و روانشناسی ایران-مشاور کودک تهران:زمان سکوت کودک
:: برچسبها:
زمان سکوت کودک ,
زمان سکوت کودکان ,
مشاور خوب کودک ,
:: بازدید از این مطلب : 629
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1